Honderd en ook nog 77 jaar getrouwd. Bert Bosscha uit Hoogezand heeft het geheim: 'Dankzij de wijn word je zo oud als ik'

Albertus Bosscha (100) en Harmanna Bosscha-Auwema (98), ook nog eens net 77 jaar getrouwd, met de felicitaties en cadeaus van burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen.

Albertus Bosscha (100) en Harmanna Bosscha-Auwema (98), ook nog eens net 77 jaar getrouwd, met de felicitaties en cadeaus van burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen. Foto: Duncan Wijting

Hij mag dan sinds deze zondag honderd jaar oud zijn, Albertus (Bert) Bosscha vertelt als een jonge kerel over zijn leven. Hij en zijn echtgenote Harmanna (Mannie) Auwema waren drie dagen geleden ook nog eens 77 jaar getrouwd. Gebak en burgemeestersbezoek in Hoogezand.

Die 77, dat is meer dan vijf keer de gemiddelde duur van een huwelijk in Nederland. Hoewel Mannie (98) sinds begin dit jaar tobt met gezondheidsklachten, straalt de pret allebei de ogen uit. Als de eeuweling wat gemorste gebakkruimels van zijn overhemd veegt, zegt zij: ,,Dat mag hoor, als je honderd bent.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's