Farmers Defence Force helpt door corona gestrand circus Bossle in Blauwestad met tonnen dierenvoer

Met acht artiesten en ongeveer dertig dieren staat circus Bossle al anderhalve week vast in Blauwestad. Vanwege de coronacrisis stelt het circus geen kant op te kunnen. Met honderden kilo’s wortelen, tonnen voerbieten, gras- en hondenbrokken en balen stro is een aantal boeren van de Farmers Defence Force zaterdag naar het circus getrokken om ze een handje te helpen.

De stoet trekkers vertrok rond tien uur vanuit Oldekerk richting Blauwestad en kwam rond één uur ‘s middags aan. Elk voertuig dat meereed, had ook een aanhanger vol voer.

In verband met de verkeersveiligheid werd nog aangekondigd dat de stoet niet te lang mocht worden. Ook alleen trekkers met aanhangers vol voer mochten meerijden. Anderen waren van harte welkom bij het eindpunt.

Abrupt afgebroken

De circusartiesten en -dieren stonden na de afkondiging van de ‘intelligente lockdown’ in maart al eens zes maanden in een weiland in het Duitse dorpje Lathen, net over de grens bij Ter Apel. Werkloos en zonder inkomsten. Na de versoepeling werd een tournee door de noordelijke provincies geprogrammeerd.

De in september afgetrapte najaarstournee is na de nieuwe aanscherping van de coronamaatregelen abrupt afgebroken. Het circus liet toen al weten te hopen op donaties in de vorm van diervoer, zoals hooi, stro, groente, fruit of oud brood.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
Video
menu