Hongerstaker Dhani Hoekstra gaat weer eten

Dhani Hoekstra stopt zijn hongerstaking. Foto: Archief DvhN

Hongerstaker Dhani Hoekstra uit Ten Post gaat weer eten. Dat vertelde hij donderdagochtend in het radioprogramma Jan-Willem Start op van Radio 2.

Hoekstra stopte op 6 februari met eten om aandacht te vragen voor de aardbevingsgedupeerden in Groningen. Ook wil hij een oplossing vinden voor de problemen waar hij en zijn vrouw Simone vanwege de bevingen mee kampen. Hun kleine witte boerderij in Ten Post is zwaar beschadigd.

Vijf weken zonder eten

In totaal hield Hoekstra het vijf weken vol. Donderdagochtend vertelde hij aan presentator Jan-Willem Roodbeen in de show dat het ‘genoeg is geweest’. ,,Het is de afgelopen vijf weken gebleken dat het lastig is om dat bureaucratische moeras te doorbreken.’‘ Lichamelijk gaat het volgens hem goed met hem.

De staking is volgens Hoekstra niet voor niets geweest. Zo laat hij aan Roodbeen weten dat het stel over twee weken een bedrag uitbetaald krijgt en dat ze opnieuw in het versterkingsprogramma zijn opgenomen. „We worden op een lijst geplaatst waar nog 170 andere huizen op staan.”

Gas op die lolly

Roodbeen zette half februari samen met co-presentator Jeroen Kijk in de Vegte de petitie ‘Gas op die lolly’ op. Doel van ‘Gas op die lolly’ is een noodwet voor een ‘persoonsgerichte aanpak’ van de problemen van bewoners van het aardbevingsgebied. ,,Groningers zijn de wanhoop nabij. Dit kan zo niet langer’’, aldus de Radio-2 dj. Inmiddels hebben 25.000 mensen getekend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu