Hongerstaker Dhani Hoekstra uit Ten Post voelt zich vooral moe, traag en slap

Dhani Hoekstra uit Ten Post is nu een week bezig met zijn hongerstaking. Foto: DvhN/Patriecia Kolthof

Hongerstaker Dhani Hoekstra weegt na 3 weken 14 kilo minder. Honger heeft hij niet meer. Maar andere kwaaltjes beginnen hem wel parten te spelen.

Een videobericht vanuit de kleine caravan op zijn oprit. Hoekstra (41) ligt op bed en spreekt de mensen toe die hem steunen. „Het wordt zwaarder, zwaarder, zwaarder en zwaarder. Maar ik wist waar ik aan begon.”

Stoppen met eten vanwege de aardbevingen

De hongerstaker uit Ten Post is op 3 februari 2020 gestopt met eten om aandacht te vragen voor de aardbevingsgedupeerden in Groningen. Ook wil hij een oplossing vinden voor de problemen waar hij en zijn vrouw Simone vanwege de bevingen mee kampen. Zij zitten, mede door de fikse aardbevingsschade aan hun woning, in financieel zwaar weer.

Drie weken zonder eten hebben ertoe geleid dat Hoekstra zich vooral moe, traag en slap voelt. Zijn vrouw en dochter hebben allebei de griep en hij vreest dat hij het virus ook te pakken heeft.

Kwaaltjes

Voorzitter Fransje Snijders van de Johannes Wier Stichting legde eerder uit dat zo rond de tweede of derde week van een hongerstaking, de deelnemer zwakker wordt. Na drie tot vier weken worden de klachten erger. Vanaf week vijf kan er blijvende schade optreden.

Ondanks dat de kwaaltjes en klachten van Hoekstra dus alleen maar erger worden, is er van stoppen is nog geen sprake. „We gaan door.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu