Gery Veldhuis neemt ontslag als hoogste baas van de politie Noord-Nederland en gaat weer 'gewoon' de straat op als agent. Dit is zijn verhaal

Na jarenlang de grote baas te zijn geweest van de politie Noord-Nederland, gaat hoofdcommissaris Gery Veldhuis als brigadier ‘gewoon’ weer de straat op met zijn collega’s, tot aan zijn pensioen.

Gery Veldhuis, nu nog hoofdcommissaris van de regionale politie-eenheid Noord-Nederland. Maar vanaf volgende week 'gewoon' weer op straat te vinden, in de veel lagere rang van brigadier.

Gery Veldhuis, nu nog hoofdcommissaris van de regionale politie-eenheid Noord-Nederland. Maar vanaf volgende week 'gewoon' weer op straat te vinden, in de veel lagere rang van brigadier. Foto: Corné Sparidaens

Het is symbolisch: zijn riante werkkamer in het politiebureau aan de Rademarkt in Groningen is een bouwval. Het is er koud, verlaten en er liggen natte plafondplaten op de grond. Dakdekkers hadden bij werkzaamheden een pijpje losgewrikt, waardoor precies in de kamer van de hoofdcommissaris een forse lekkage ontstond.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's