Hoogleraar Rijksuniversiteit Groningen treedt toe tot exclusief genootschap voor jonge topwetenschappers

Michel Vols. Foto: Elmer Spaargaren

Michel Vols treedt toe tot het exclusieve genootschap voor jonge topwetenschappers De Jonge Akademie. Vols is hoogleraar Openbare orderecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De Jonge Akademie (DJA), een onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, is een platform van onderzoekers uit verschillende disciplines die zich sterk maken voor projecten op de gebieden van wetenschap, wetenschapsbeleid en wetenschapscommunicatie.

Het lidmaatschap duurt vijf jaar. Elk jaar stromen er tien leden in en uit. De tien nieuwe leden, waaronder Vols, worden 23 maart 2021 officieel geïnstalleerd.

Balans tussen openbare orde en mensenrechten

Jurist Michel Vols onderzoekt de balans tussen een effectieve aanpak van verstoringen van de openbare orde en de eerbiediging van mensenrechten. Hij houdt zich bezig met overlast, huisjesmelkerij, drugscriminaliteit, motorbendes en zedendelinquenten.

Vols betrekt graag het publiek bij zijn onderzoek: zo lanceerde hij www.overlastadvies.nl , waar iedereen gratis en op-maat-gemaakt juridisch advies kan krijgen.

Binnen De Jonge Akademie wil Vols mensen uit wijken met sociale, fysieke en economische problemen in contact brengen met wetenschappers.

Nieuws

Meest gelezen

menu