Hoogleraar Stynke Castelein Groningse Vrouw in de Media

Stynke Castelein. Foto: Reyer Boxem

Stynke Castelein wint de Vrouw in de Media Award 2018 voor Groningen. Castelein is hoogleraar herstelbevordering bij ernstige psychische aandoeningen aan de Rijksuniversiteit Groningen en hoofd onderzoek bij GGZ-instelling Lentis.

Volgens ruim een kwart van de stemmers heeft Castelein zich het beste in de media geprofileerd. De stemmers roemen haar omdat ze pal staat voor kwetsbare patiëntengroepen en hun een stem geeft. Ze wordt gezien als vernieuwer in de geestelijke gezondheidszorg, een rolmodel voor velen en ze weet moeilijke materie begrijpelijk te maken.

Aanmoedigen

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hun vaker dat podium te bieden. De beeldhouwer Natasja Bennink uit Ezinge eindigde op de tweede plaats en softbalster Dinet Oosting uit Veendam en werd derde.

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) maakt maandagavond 11 februari de winnaar van de landelijke prijs - waarvan de regionale awards onderdeel zijn - bekend.

Nieuws

Meest gelezen

menu