Horecastel Trijntje en Jaap (van restaurant Bij Jaap in Assen) beginnen opnieuw in Haren. 'Bij Jaap was on-Assens'

Jaap en Trijntje Braaksma (oud eigenaren van restaurant Bij Jaap in Assen) openen restaurant Savour in Haren, in oud pand dat al lang leeg stond.

Jaap en Trijntje Braaksma (oud eigenaren van restaurant Bij Jaap in Assen) openen restaurant Savour in Haren, in oud pand dat al lang leeg stond. Foto: Jaspar Moulijn

Na een jaar rust en bezinning duiken Trijntje en Jaap Braaksma de horecawereld weer in. Elf jaar waren ze de baas bij het door Michelin met een Bib Gourmand bekroonde restaurant Bij Jaap in Assen. Nu beginnen ze in Haren met Savour. Het waren hun kinderen die zeiden dat ze weer moesten gaan koken en serveren.

Afgelopen december was het, dat Trijntje Braaksma (61) een sieraad uit mocht zoeken als verjaardagscadeau bij de juwelier in Haren. Wat zij en haar man Jaap (58) nu deden, was de vraag van de juwelier. Hij kende het horecastel van hun restaurant Bij Jaap in Assen, waar ze elf jaar de baas waren. Een jaar geleden stopten ze.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's