De hospice in Stadskanaal heeft voor de vierde keer binnen een jaar een prijs gewonnen: deze keer de tweede plek bij de verkiezing voor de Nationale Vrijwilligersprijs

Het Tineke Breiderhuis, de hospice in Stadskanaal, is voor de vierde keer binnen een jaar in de prijzen gevallen.

 Het Tineke Breiderhuis blijft maar in de prijzen vallen

  Het Tineke Breiderhuis blijft maar in de prijzen vallen Foto: Roelof Kuik

Het haalde bij de Nationale Vrijwilligersprijs de tweede plek in de categorie lokale organisaties, goed voor een bedrag van 3000 euro.

,,We zijn er enorm blij mee’’, zegt Roelof Kuik, voorzitter van de hospice. ,,Het is vooral mooi voor onze 70 vrijwilligers. De eerste plek was voor een buurtmaaltijd-project in Utrecht. Wij waren de enige genomineerde uit het Noorden.’’

Bij het Refaja ziekenhuis

De hospice werd eind 2017 geopend en vernoemd naar Tineke Breider, de overleden mede-initiatiefnemer. Hij is gevestigd in een pand bij het Refaja ziekenhuis en heeft 3 kamers. ,,Waarbij we momenteel slechts 2 gebruiken, vanwege de coronacrisis’’, aldus Kuik.

De ‘prijzenregen’ begon vorig jaar in de herfst te vallen. De hospice sleepte toen de vrijwilligersprijs van de gemeente Stadskanaal in de wacht. Een maand later was het opnieuw raak: toen werd de clubkasactie van de Rabobank Groninger Land gewonnen. De provinciale vrijwilligersprijs van de provincie Groningen.

,,Op basis daarvan werden we ook genomineerd voor de Nationale Vrijwilligersprijs’’, aldus Kuik. Die wordt georganiseerd door het Platform Vrjwillige Inzet met steun van de rijksoverheid. De VriendenLoterij stelt de prijzen beschikbaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu