Hullabaloo: nieuw Gronings meerdaags internationaal festival (maar de Foo Fighters komen niet)

Het nieuwe Groningse festival Hullabaloo moet vergelijkbaar worden met Lollapalooza, een groot internationaal festival dat de afgelopen dagen plaatsvond in het Braziliaanse Sao Paulo. Foto: EPA

Groningen krijgt een jaarlijks terugkerend internationaal popfestival. Organisatie 4PMEntertainment uit Amsterdam wil het Hullabaloo-festival binnen vijf jaar laten uitgroeien tot een volwaardig meerdaags festival met nationale en internationale popartiesten in het Stadspark.

De eerste editie vindt plaats op 30 en 31 augustus. De artiesten zijn nog niet bekend, eind van deze maand wordt een van de hoofdartiesten en een aantal kleinere acts onthuld. De kaartverkoop begint direct daarna. In totaal zijn er zo’n vijftig optredens, van rockbands tot elektronische muziek. Alle vergunningen voor het evenement zijn rond. De organisatie mikt voor de eerste editie op zo’n 30.000 bezoekers.

Lollapalooza als voorbeeld

Hullabaloo neemt grote internationale festivals als voorbeeld. Het Groningse festival moet vergelijkbaar worden met Lollapalooza, een groot internationaal festival met edities in onder meer Stockholm, Berlijn en de Verenigde Staten. ,,Elk jaar bouwen we een stukje verder’’, zegt Cathelijne van Grinsven van het festival. ,,Het is nu twee dagen, in de toekomst hopen we er een festival van drie tot vier dagen van te maken.’’

Steeds grotere artiesten naar Groningen

Daarnaast is het ook de bedoeling dat er elk jaar grotere artiesten naar Groningen komen. De organisator heeft al ervaring met Groningen, zo organiseert 4PMEntertainment ook Kingsland en het Terrassen Festival, allebei eveneens in het Stadspark. ,,We merkten dat in Groningen veel vraag is naar een groter festival. Samen met lokale ondernemers maken we er een festival van voor alle leeftijden.’’ Zo wordt Camping Stadspark de festivalcamping voor bezoekers tijdens Hullabaloo.

Foo Fighters komen niet

Het gonsde eerder van de wildste geruchten over welke artiesten zouden komen optreden, zo werd onder andere de Amerikaanse rockband Foo Fighters genoemd. Die komen in ieder geval niet.

Nieuws

menu