Huurappartementen geven Bolwerk Appingedam in de toekomst nieuw elan

Het pand aan Bolwerk verkeert in erbarmelijke staat. Volgens raadslid Ina Schenkel staat het onkruid metershoog en het ziet er zeer verpauperd uit. Foto: Google Street View

Het leegstaande en verloederde pand aan Bolwerk in Appingedam, waar voorheen een Chinees restaurant zat, is de ChristenUnie in Appingedam een doorn in het oog. Plannen om de hoek aan te pakken en op te kalefateren beginnen vorm te krijgen.

Raadslid Ina Schenkel (ChristenUnie) stelde woensdagavond tijdens de raadsvergadering vragen over het gebouw. ,,Sinds enige tijd staan er hekken rondom het pand. Het geheel is in een erbarmelijke staat, het onkruid staat metershoog en het ziet er zeer verpauperd uit.” En dat is zonde, vindt Schenkel, want het pand staat aan een toegangsweg waarlangs ‘vele toeristen per boot, te voet of per fiets onze mooie stad binnenkomen’.

Tien of elf huurappartementen

Wethouder Annalies Usmany laat weten dat de gemeente daarvan op de hoogte is. Sterker nog: zij is samen met Woonstichting Het Groninger Huis en bedrijf Heuvelman Bouw plannen aan het smeden om hier zo’n 10 huurappartementen te bouwen. „We zijn in een vergevorderd stadium.” Het voormalige restaurant moet hiervoor wijken.

En er is niet alleen aandacht voor het pand waar vroeger een restaurant zat. ,,Een aantal panden in die rij zien er niet goed uit, bijvoorbeeld het gebouw waar voorheen de bakkerij zat.” Ook daar wil de wethouder zo snel mogelijk mee aan de slag.

Appingedam gaat flink op de schop

In de gemeente Appingedam wordt op dit moment volop gebouwd. In de wijk Opwierde worden honderden huizen gesloopt en herbouwd in het kader van de versterkingsopgave, er zijn plannen om een woonwijk te bouwen op de plek waar voorheen strokartonfabriek De Eendracht stond en ook bij ‘De Tip’, een soort schiereiland in de vorm van een driehoek pal naast het centrum, zijn plannen om huizen te bouwen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu