Prijs voor huren in vrije sector schiet omhoog, behalve in Groningen. Is dat niet gek? 'Afkoeling koopmarkt zou prijs moeten opdrijven'

De huurprijs van woningen in de vrije sector is landelijk in het eerste kwartaal met bijna 7 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Alleen in de provincie Groningen blijven de prijzen gelijk. Hoe zit dat?

De huurprijs van woningen in de vrije sector is landelijk in het eerste kwartaal met bijna 7 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Alleen in de provincie Groningen blijven de prijzen gelijk.

De huurprijs van woningen in de vrije sector is landelijk in het eerste kwartaal met bijna 7 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Alleen in de provincie Groningen blijven de prijzen gelijk. Foto: ANP

Uit de nieuwste cijfers van woningplatform Pararius blijkt dat je als nieuwe huurder in de provincie Groningen maandelijks gemiddeld 15,31 euro kwijt bent per vierkante meter. Dat bedrag is gelijk gebleven aan vorig jaar. In de stad Groningen zijn de prijzen met 2,2 procent wel licht toegenomen naar een gemiddelde van 16,24 euro.

Nieuws

menu