IVN nieuwe eigenaar Natuurschool Lauwersoog: 'Heel mooi dat we het onderwijs dit ook kunnen aanbieden'

IVN breidt het aanbod uit met educatieve schoolreisjes. Foto: Holly Klein Oonk

IVN Natuureducatie is de nieuwe eigenaar van de Natuurschool, die al 30 jaar schoolreisjes organiseert naar onder meer Lauwersoog.

Mark Tuit, directeur van IVN Noord, is er blij mee. ,,Niet alleen waarborgt IVN de continuïteit van de Natuurschool, we kunnen in de toekomst nog meer kinderen de natuur laten beleven.’’

Actieve en educatieve dag in de buitenlucht

IVN Noord heeft al een uitgebreid aanbod voor het onderwijs, met educatieve thema’s als bijen, klimaat, energie, dieren, afval en biodiversiteit. ,,Een schoolreisje naar de natuur gunnen we ieder schoolkind’’, zegt Tuit. ,,Heel mooi dat we het onderwijs dit ook kunnen aanbieden. Het past in onze ambitie om te groeien.” Het bedrag dat met de koop is gemoeid, is niet bekend gemaakt.

De Natuurschool geeft kinderen een actieve en educatieve dag in de buitenlucht. Met mogelijkheden voor wadlopen, sleepnetvissen op het strand, actieve spellen en meer. Beroepskrachten en gidsen van IVN gaan de natuurschoolreisjes samen vormgeven. Tuit: ,,We nemen ook drie vrachtwagens vol materialen over.’’

Vertrouwen

De Natuurschool is in 1989 opgericht door Ib Huysman uit Groningen, die sindsdien directeur was. Hij zegt er vertrouwen in te hebben dat zijn ‘levenswerk’ bij IVN in goede handen is.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu