Ieder jaar dezelfde kerstboom, is dat wel zo duurzaam? 'Ik zeg altijd tegen mensen: rijd er alsjeblieft niet voor om, want dan is de milieuvervuiling alleen maar groter'

Frans Kerver uit Feerwerd zet de adoptiebomen klaar. Klanten kunnen elk jaar de kerstboom weer inleveren, zodat hij ‘overzomert’ en meerdere keren gebruikt kan worden.

Frans Kerver uit Feerwerd zet de adoptiebomen klaar. Klanten kunnen elk jaar de kerstboom weer inleveren, zodat hij ‘overzomert’ en meerdere keren gebruikt kan worden. Foto: Corné Sparidaens

Elk jaar een nieuwe kerstboom kopen, vier weken versierd in de woonkamer zetten en dan weer weggooien. Is dat wel zo duurzaam? Op een toenemend aantal plekken in Nederland kun je op een andere manier aan een boom komen, bijvoorbeeld door er een te huren of te ‘adopteren’. Als je voor de meest duurzame kerstboom wilt gaan, wat is dan de beste keuze?

Veel mensen wachten dit jaar niet totdat Sinterklaas het land uit is om het huis in kerstsferen te brengen, blijkt uit verkoopcijfers van tuincentra. Zo'n 2,7 miljoen huishoudens kiezen voor een echte. En dan heb je nog alle nepbomen die jaarlijks van zolder worden gehaald.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's