Iedereen praat over de Wunderline, maar wat is het nu eigenlijk? Kunnen we straks in 1:23 uur naar Bremen?

Niet alleen deze inwoners van Weener, maar ook veel treinreizigers kijken reikhalzend uit naar de herbouw van de spoorbrug over de Eems. De voorbereidingen zijn in volle gang en de eerste trein moet eind 2024 over de nieuwe Friesenbrücke rijden.

Niet alleen deze inwoners van Weener, maar ook veel treinreizigers kijken reikhalzend uit naar de herbouw van de spoorbrug over de Eems. De voorbereidingen zijn in volle gang en de eerste trein moet eind 2024 over de nieuwe Friesenbrücke rijden. Foto: Huisman Media

Bij Weener is een begin gemaakt met de bouw van de nieuwe spoorbrug over de Eems. Rijdt de trein straks in 1 uur en 23 minuten naar Bremen?

Met de heropening van de Friesenbrücke in zicht, beginnen treinreizigers zich langzamerhand te verheugen op terugkeer van de internationale spoorverbinding Groningen-Leer. De route verdween op 3 december 2015 door een aanvaring met de spoorbrug over de Eems. Treinen rijden sindsdien niet verder dan Weener, Arriva brengt reizigers met de bus naar Leer.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's