Gevlucht uit Oekraïne en nu op de bühne van de Stadsschouwburg. Elina Mykheleva uit Odessa is operazangeres en doet mee aan De Wijk De Wereld

Ze kent helemaal geen Nederlands, toch zingt ze de Groningse en Nederlandse liedjes mee tijdens de voorstellingen van De Wijk De Wereld in de Stadsschouwburg. Elina Mykheleva is een vluchteling uit Oekraïne. Maar ze is ook operazangeres.

Elina Mykheleva (38) woont in Odessa in Oekraïne. Ze is gevlucht voor de oorlog, samen met haar zoontje van 8 en een paar andere familieleden. Haar man is achtergebleven in Odessa. Ze hebben contact via WhatsApp.

Elina Mykheleva (38) woont in Odessa in Oekraïne. Ze is gevlucht voor de oorlog, samen met haar zoontje van 8 en een paar andere familieleden. Haar man is achtergebleven in Odessa. Ze hebben contact via WhatsApp. Foto: Corné Sparidaens

Met een lach op haar gezicht loopt Elina Mykheleva (38) door het gangenstelsel onderin de Stadsschouwburg in Groningen. Ze is op weg naar háár kleedkamer. De plek waar zij de komende dagen mag vertoeven voor en na de voorstellingen van De Wijk De Wereld.

Nieuws

menu