Ik wacht (22) Kevin Eurlings en Corine Visscher uit Middelstum

Corine Visscher en Kevin Eurlings met hun kinderen Ingmar en Caithlin aan de keukentafel. Foto: Jan Zeeman

Een jaar na de aardbeving in Zeerijp wachten veel Groningers nog op een oplossing oor de schade aan hun huis. DvhN brengt de serie Ik Wacht!, over Groningers die het wachten zat zijn. Vandaag aflevering 22: Kevin Eurlings en Corine Visscher uit Middelstum.

'Het beheerst een deel van je leven'

Naam: Kevin Eurlings en Corine Visscher

Leeftijd: 45 en 41

Woonplaats: Middelstum

Soort huis: Een ruim tweehonderd jaar oude kop-hals-rompboerderij.

Beroep: Melkveehouder en Corine werkt daarnaast bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

Hoeveel schade? ,,We hebben voornamelijk veel scheuren. De teller stond op tachtigduizend euro. Die schade is inmiddels in de afgelopen jaren cosmetisch hersteld. Momenteel zijn ze voor circa zestigduizend euro bezig met risicovolle elementen. Sinds de beving in Zeerijp hebben we nieuwe schade: zo’n honderdduizend euro.”

Waar wacht u op? ,,Nu is het wachten op het versterkingsonderzoek en op de inspectie van de nieuwe schade.”

Hoe lang wacht u al? ,, Ah, we staan continu in de wacht. Al jaren. De melding voor de schade waar we nu op wachten hebben we een dag na de beving in Zeerijp gedaan, dus nu iets meer dan een jaar. Het onderzoek naar de risicovolle elementen heeft twee jaar geduurd.”

Wat betekent dit in uw leven? ,,Het is een onderdeel van je leven geworden. Ouders van vrienden zijn kortgeleden naar Drenthe verhuisd. Zij zeiden: nu pas merk je hoeveel je bezig bent met de aardbevingen. Bij het boodschappen doen, maakten ze een praatje en niemand had het erover. Hier beheerst het een deel van je leven. Er gaat geen dag voorbij of je bent ermee bezig. Bewust en onbewust. Onze dochter heeft twee jaar geleden een spreekbeurt gehouden over aardbevingen. Wilde ze graag. Welke achtjarige doet dat nu zomaar?”

Wacht u ook? Mail naar  [email protected]

Nieuws

Meest gelezen

menu