In Midden-Groningen worden 73 vakantiewoningen illegaal bewoond, maar dat pikt de gemeente niet meer

Midden-Groningen gaat met ingang van het tweede kwartaal van 2021 het illegaal bewonen van vakantiehuisjes op recreatieparken aanpakken. Direct na de jaarwisseling, zo is de planning, worden een bestemmingsplanwijziging en handhavingsregels ter inzage gelegd.

Midden-Groningen zal in 2021 dan toch echt werk maken van het aanpakken van illegaal bewoonde vakantiebungalows in de gemeente. Zoals hier op De Leine in Kropswolde, door de blauwwitte kleurstelling ook wel aangeduid als Smurfendorp.

Midden-Groningen zal in 2021 dan toch echt werk maken van het aanpakken van illegaal bewoonde vakantiebungalows in de gemeente. Zoals hier op De Leine in Kropswolde, door de blauwwitte kleurstelling ook wel aangeduid als Smurfendorp. Foto archief Peter Wassing

Van 409 recreatiewoningen in Midden-Groningen heeft de gemeente vastgesteld dat er 73 illegaal (in strijd met het bestemmingsplan) worden bewoond. Daarbij zijn 32 adressen op De Leine (Smurfendorp) in Kropswolde. De overige 41 huisjes waar illegaal gewoond wordt staan op recreatieparken in Harkstede/Scharmer en Steendam.

Tot 1 juni 2021 de tijd om een ander adres te zoeken

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's