In Noordenveld lopen PvdA en GroenLinks voorop. Ze denken aan één partij met een nieuwe naam. Dat gaat veel socialisten en groene politici in het Noorden na geflirt in Den Haag nog veel te ver

PvdA en GroenLinks in Groningen en Drenthe zijn overwegend niet dolenthousiast over verregaande samenwerking van hun partijen. ‘Als het maar geen discussie wordt over organisatie en strategie’.

Een partijlid gaat op de foto met fractievoorzitter Attje Kuiken tijdens het partijcongres van de PvdA. Tijdens de bijeenkomst spraken de sociaaldemocraten zich onder meer uit over de vergaande samenwerking tussen GroenLinks en de PvdA in de Eerste Kamer.

Een partijlid gaat op de foto met fractievoorzitter Attje Kuiken tijdens het partijcongres van de PvdA. Tijdens de bijeenkomst spraken de sociaaldemocraten zich onder meer uit over de vergaande samenwerking tussen GroenLinks en de PvdA in de Eerste Kamer. Foto: ANP/Remko de Waal

Het geflirt tussen de PvdA en GroenLinks leidt, zo bleek na stemmingen bij beide partijen, tot samenvoeging van de Senaatsfracties in de Eerste Kamer. Een serieuze poging om beter op te kunnen boksen tegen ‘rechts’.

Nieuws

Meest gelezen

menu