In Oosterwijtwerd woonde ooit een echte fakir (dit en heel veel andere feitjes over het dorp zijn opgetekend in een boek)

Vier cafés, een schoenlapper, een smederij, twee bakkerijen: Oosterwijtwerd had het vroeger allemaal. In een boek over het dorp heeft Janke Poortvliet zoveel mogelijk verhalen opgetekend over de bewoners van nu en van vroeger. Een kijkje achter de voordeuren in het dorp.

Janke Poortvliet en haar man Jan Luut Gerben van der Kooi wonen al vijfenveertig jaar in Oosterwijtwerd. Ze heeft een boek geschreven over het dorp.

Janke Poortvliet en haar man Jan Luut Gerben van der Kooi wonen al vijfenveertig jaar in Oosterwijtwerd. Ze heeft een boek geschreven over het dorp. Foto: Yolanda M. van Nieuwkoop

Ze vindt zichzelf nog steeds import, maar ze woont al dik vijfenveertig jaar in het dorp Oosterwijtwerd. Janke Poortvliet zit aan de keukentafel in haar ruim tweehonderd jaar oude huis aan de Dorpstraat. Het terras van haar tuin eindigt precies op het steile afgegraven deel van de wierde waarop het dorp werd gebouwd.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's