Horeca in Groningen heeft door alle lockdowns te weinig uren om voldoende omzet te draaien, maar blijft het personeel koesteren. 'Voor jou tien anderen' bestaat niet meer

Horecaondernemers zijn nog nooit zo blij geweest met het personeel dat ze hebben. Het adagium ‘voor jou tien anderen’ is niet meer aan de orde.

Boudewijn Brink (links) en Gerrit Vos bereiden in de keuken van Block & Barrels in Groningen bezorgmaaltijden.

Boudewijn Brink (links) en Gerrit Vos bereiden in de keuken van Block & Barrels in Groningen bezorgmaaltijden. Foto: Corné Sparidaens

Het probleem van de horecabranche laat zich eenvoudig uitleggen. Door de beperkingen van de coronamaatregelen draaien horecabedrijven te weinig omzet om aan het einde van de maand het personeel te kunnen betalen. Er zijn steunmaatregelen, maar die helpen maar een beetje. Het naar huis sturen van personeel lijkt een voor de hand liggende oplossing om kosten te besparen. Lijkt. Want personeel dat eenmaal weg is, komt niet terug als het straks, ooit, weer wat beter gaat.

Nieuws

Meest gelezen

menu