In de schijnwerpers na 62 jaar trouwe dienst op kerkorgel

Jan van der Wal begeleidt al 62 jaar kerkdiensten met zijn orgelmuziek. Op paaszondag werd hij vanwege die lange staat van dienst onderscheiden.

Dat gebeurde in de Kloosterkerk in Ter Apel. Hij kreeg daar een draaginsigne met goud en briljant. Een hoge onderscheiding binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

De 74-jarige Van der Wal kroop als tiener voor het eerst achter een orgel in Utrecht. Hij verhuisde enkele keren, verdiende zijn brood als onderwijzer, maar was ook steeds op de zondagen actief als kerkorganist, waar hij ook woonde.

Draaginsigne

Een aantal jaren geleden vestigde hij zich in Musselkanaal. ,,En hij is nu zeven jaar actief bij ons’’, vertelde Enno Schaver, kerkrentmeester van de Kloosterkerk. ,,Hij speelt goed, op zondagsdiensten en andere gelegenheden. Omdat hij al zo lang speelt, hebben we een verzoek voor het verlenen van het draaginsigne ingediend bij het kerkrentmeesterbestuur van de PKN.’’

Dat verzoek werd ingewilligd en zo kreeg voor Van der Wal de paasdienst een staartje in de vorm van de onderscheiding. Hij was daar heel blij mee.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu