In welke kleur zou jij het stadhuis in Groningen willen zien? Kunstpunt laat Stadjers het gebouw inkleuren voor ESNS Art

Kleur de Stad komt naar Groningen tijdens ESNS Art. Foto: Kunstpunt

Misschien kleurt het statige stadhuis in Groningen in januari wel pimpelpaars met gele olifanten. Kunstpunt Groningen roept Stadjers op een kleurplaat in te kleuren. Die kunstwerken worden van 19 januari tot 22 januari op het stadhuis geprojecteerd.

De projectie is onderdeel van ESNS ART, het kunstprogramma van Eurosonic Noorderslag. Projectleiders Wietske van der Graaf en Sander Vermeulen doen hun uiterste best om ondanks de coronamaatregelen, toch bijzondere kunstprojecten in het centrum van Groningen te laten zien. Wat de organisatie nog meer in petto heeft, is nog geheim.

Alledaagse voorwerpen tot leven brengen

De lichtinstallatie op de Grote Markt heet Kleur de Stad van Mr.Beam. De studio, opgericht in 2009, houdt zich vooral bezig met het tot leven brengen van alledaagse voorwerpen, gebouwen en andere ruimtes. Zo veranderde de creatieve studio de buitenkant van het Mauritshuis in Den Haag in een interactief museum.

De kleurplaat van het stadhuis in Groningen is te downloaden via de site van Kunstpunt Groningen en de creaties moeten voor 10 januari worden ingestuurd.

In de kleuren van de regenboog

Het is niet de eerste keer dat het stadhuis op een bijzondere manier wordt verlicht. Zo werd het gebouw in juni in de kleuren van de regenboog gehuld tijdens de achtste finale van het EK-voetbal om te protesteren tegen de Hongaarse anti-lhbti-wet.

Nieuws

menu