Inbraakgolf in Groningen tijdens Pasen

Foto: Politie Noord-Nederland

De politie doet onderzoek naar twintig woninginbraken, die tijdens het paasweekend in verschillende wijken van Groningen zijn gepleegd.

De daders zijn daarbij steeds op dezelfde manier binnengekomen. In de wijken zijn op meerdere plekken briefjes gevonden die tussen deuren en ramen waren gestopt. In het weekend waarschuwde de politie al dat dat er op kan duiden dat inbrekers wilden controleren of bewoners mogelijk langere tijd niet thuis zijn geweest en zij dus kunnen toeslaan.

Afgelopen zondag bleek dat enkele bewoners in Ruischerwaard aangifte hadden gedaan nadat ze papiertjes hadden gevonden. Nu blijkt dat niet alleen in die wijk maar ook in de Damsterbuurt, Gravenburg, Lewenborg, De Hunze en De Held is ingebroken. Daarbij werden vooral geld en sieraden gestolen, maar werden ook twee auto’s meegenomen.

Het onderzoeksteam is op zoek naar beeldmateriaal en wil weten of er op meer plekken witte briefjes zijn gevonden. De politie benadrukt dat mensen de papiertjes niet moeten aanraken om er zeker van te zijn dat geen sporen verloren gaan. Dieven gebruiken volgens de politie niet alleen briefjes maar ook houten takjes of andere voorwerpen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu