Incidenten bij uitgaan in Marum

Incidenten bij uitgaan in Marum

Het dorp Marum is sinds december getroffen door enkele uitgaansincidenten.

Het dorp Marum is sinds december getroffen door enkele uitgaansincidenten.

Bij een aantal knokpartijen op rij in de omgeving van de Kruisweg vielen volgens PvdA-fractievoorzitter Hans Koenders meerdere gewonden. Dat begon op tweede kerstdag toen twee personen werden mishandeld. Bij incidenten eind januari en in februari moest de politie opnieuw in actie komen.

Volgens Koenders wordt de onrust veroorzaakt door groepjes jongeren die van buiten Marum komen. In reactie zei burgemeester Henk Kosmeijer (foto) tijdens de raadsvergadering van woensdagavond dat de jongeren naar de discoavonden in de Kruisweg trokken doordat twee horecagelegenheden in Drachten dicht waren. Inmiddels zijn beide kroegen weer open. Kosmeijer verwacht dat dit de rust in Marum ten goede komt.

De burgemeester zei dat gemeente en politie het uitgaanstumult niet tolereren: ,,Je blijft van personen en andermans eigendommen af.'' Volgens Kosmeijer huurt de Kruisweg inmiddels extra toezicht in op uitgaansavonden en worden bierglazen en -flesjes vervangen door plastic. Personeel krijgt instructie over hoe om te gaan met onruststokers. Verder nodigt de politie binnenkort jongeren en ouders uit om voorlichting te geven over gebruik van alcohol en drugs.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu