'Indiase toestanden' van en naar Groningen. Zo gaat het eraan toe nu er geen treinen rijden tussen Groningen en Meppel. 'In de trein geperst. Je kon staan, maar jezelf niet draaien'

Van en naar het Hoofdstation in Groningen heerst er in de spits complete chaos. Bussen die uitvallen, gestrande reizigers, urenlange vertragingen, overvolle treinen. Het is een gevolg van werkzaamheden aan het spoor, waardoor er tussen Meppel en Assen geen treinen rijden.

Door werkzaamheden aan het spoor tussen Meppel en Zwolle rijden er geen treinen en worden er bussen ingezet, zoals hier in Assen.

Door werkzaamheden aan het spoor tussen Meppel en Zwolle rijden er geen treinen en worden er bussen ingezet, zoals hier in Assen. Foto Marcel Jurian de Jong

Het is afzien op het Hoofdstation van Groningen. Op het perron waar de trein naar Leeuwarden vertrekt, bulkt het van de reizigers. Ze verdringen zich om in de Arriva-trein te stappen. De conducteur zegt dat de trein vol is, maar desondanks glippen er meerdere mensen naar binnen. Een zitplaats kunnen ze wel vergeten. Er is lang niet genoeg plek, dus staan ze bijna drie kwartier zij aan zij in een overvolle wagon. In de Friese hoofdstad aangekomen hebben ze vier minuten om de trein naar Zwolle te halen.

Nieuws

Meest gelezen

menu