Informatiemarkt in Warffum voor eigenaren van karakteristieke panden met aardbevingsschade

Boerderij De Haver in Onderdendam heeft aardbevingsschade. Foto Archief Geert Job Sevink

Het Erfgoedloket Groningen krijgt veel vragen van bewoners en eigenaren van monumenten, karakteristieke en beeldbepalende panden met aardbevingsschade.

Ze houdt daarom een informatiebijeenkomst waar tal van specialisten aanwezig zijn zoals restauratie- en decoratieschilders, smeden en architecten. Zij kunnen vragen kunnen beantwoorden.

Subsidies en verduurzaming

Het gaat dan onder meer over het onderhoud van het pand en welke subsidies of andere financieringsmogelijkheden er zijn, maar ook over verduurzaming, levensloopbestendig maken of over de versterking en/of procedure van schadeherstel.

Er zijn lezingen over onder meer historisch voeg- en metselwerk, ongediertebestrijding en er worden praktijkvoorbeelden van restauratie en versterking getoond. Daarnaast is er een workshop over glas in lood solderen en glas snijden

Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen

Naast medewerkers van het Erfgoedloket zijn aanwezig: het Nationaal Restauratiefonds, de provincie Groningen, Nationaal Coördinator Groningen, Monumentenwacht Groningen, Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen en de stichting Monument en Materiaal.

De bijeenkomst is donderdag 5 september in openluchtmuseum Het Hoogeland van 15:00 tot 20:00 uur.


Nieuws

menu