Inleidende beschietingen gasenquête smaken naar meer

Leden van de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen onder leiding van voorzitter Tom van der Lee tijdens de voortzetting van het debat in de Tweede Kamer over het rapport Groningers boven gas.

Leden van de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen onder leiding van voorzitter Tom van der Lee tijdens de voortzetting van het debat in de Tweede Kamer over het rapport Groningers boven gas. Foto: ANP/Remko de Waal

Groningen is misleid, tot wanhoop gedreven in een bureaucratische mallemolen en vervolgens afgekocht met een grijpstuiver. In nette bewoordingen is dat het harde oordeel van de parlementaire enquêtecommissie gaswinning Groningen. Over wat die conclusies voor gevolgen hebben, begonnen deze week de inleidende beschietingen.

Het had wel wat weg van een excursie naar het tijdelijke Tweede Kamergebouw. Een bus vol Groningers uit steden en dorpen aan beide zijden van het Eemskanaal was er deze week voor naar Den Haag getrokken. Enkele tientallen inwoners, maar ook een paar burgemeesters, provinciebestuurders en voorlieden van de Groninger Bodem Beweging en het Gasberaad.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's