Instemming voor verkeersmaatregelen Schiermonnikoog, maar onenigheid over verhuizing bouwbedrijf

Een spandoek tegen een eventuele weg door de Banckspolder op Schiermonnikoog. Foto Harm Carrette

De ‘ruimtelijke plannen’ voor Schiermonnikoog krijgen ruime steun, alleen de mogelijke verplaatsing van het bouwbedrijf leidt tot discussie.

De drie partijen in de gemeenteraad schaarden zich dinsdagavond achter de plannen om de verkeersdrukte in het dorp te beteugelen. Zo komt er, voorlopig voor de maanden juli en augustus, een geslotenverklaring voor de Middenstreek, de Nieuwestreek en een stuk van de Reeweg. Ook wordt het centrumgebied verklaard tot woonerf, mogelijk in combinatie met eenrichtingsverkeer, met een maximumsnelheid van 15 kilometer per uur.

Melle Grietjespad

De nieuwe busremise komt aan de Knuppeldam en ook zal er gesproken worden over twee ‘dependances’ aan het einde van busroutes. Verder wordt er een inventarisatie gemaakt van de verrassend grote behoefte aan bedrijfsruimte.

Voor bouwbedrijf R. Dijkstra wordt ingezet op een verhuizing naar bedrijventerrein Melle Grietjespad. Opnieuw lieten drie insprekers hun afkeuring horen over dit idee. Zij voorzien een toename van verkeer, die op termijn leidt tot nieuwe plannen voor een weg door de Banckspolder. De coalitiepartijen, met een meerderheid in de raad, zijn echter van mening dat de verhuizing vooral voordelen oplevert.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu