Instituut Mijnbouwschade Groningen opent steunpunten in Appingedam en Loppersum

Foto: Eigen foto

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) opent steunpunten in Appingedam en Loppersum. Inwoners kunnen vanaf woensdag 2 september met algemene vragen over mijnbouwschade en schaderegelingen bij deze steunpunten terecht.

Het IMG opent de steunpunten woensdag omdat een dag eerder de waardedalingsregeling , waarbij woningbezitters een vergoeding krijgen voor waardedaling van hun woning, van start gaat in Appingedam en Loppersum.

De in de steunpunten aanwezige zaakbegeleiders van het IMG kunnen vragen over de schadeafhandeling beantwoorden, toelichting geven op de waardedalingsregeling en bijvoorbeeld ook ondersteuning bieden bij het doen van een aanvraag voor de regeling.

Daarnaast kunnen inwoners in de steunpunten hun verhaal doen.

Appingedam

Het Damster steunpunt bevindt zich in het onderkomen van welzijnsorganisatie ASWA aan de Burgemeester Klauckelaan. Het steunpunt is twee dagdelen per week geopend: woensdag 13.00 - 17.00 uur en donderdag 16.00 - 20.00 uur.

Loppersum

In Loppersum vormt Ons Dorpshuis aan de Wirdumerweg het decor voor het steunpunt. Ook dit steunpunt is twee dagdelen per week geopend: woensdag 09.00 - 13.00 uur en vrijdag 13.00 - 17.00 uur.

Het IMG is voornemens in de loop van het jaar ook in andere aardbevingsgemeenten steunpunten te openen.

Nieuws

Meest gelezen

menu