Introductieweken gaan door, ongeacht wat Rutte vrijdag zegt. Deelnemers KEI-week in Groningen krijgen twee gratis zelftesten

De KEI-Parade in 2018. Ook de KEI-week vindt dit jaar in aangepaste vorm plaats. Een parade zit er helaas niet in. Foto: Frits Poelman

De verwachting is dat de introductieweken voor studenten in Nederland doorgaan, ongeacht de uitkomst van de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge vrijdag. Dat zeggen de organiserende partijen.

De organisatoren van de introductieweken staan veelal in contact met de gemeenten, die vergunningen verlenen voor de activiteiten. Nog niet overal zijn deze verleend, maar de organisaties verwachten wel dat dit gaat gebeuren.

Bij verschillende introductieweken, onder andere in Groningen, wordt deels met het programma Testen voor Toegang gewerkt. Ook wordt de anderhalvemetermaatregel gehanteerd en moeten deelnemers tijdslots boeken voor het terrassenfestival op evenementenlocatie Roodehaan.

Zelftesten

De organisatie van de KEI-week verwacht ruim vijfduizend deelnemers, die allemaal twee zelftesten krijgen. De maatregelen zijn afgestemd met de gemeente.

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) stelde begin augustus nog dat de introductieweken de dupe zijn van het "zwabberbeleid" en inschattingsfouten van het kabinet. Dit was nadat bekend was geworden dat bepaalde evenementen onder strikte voorwaarden weer door mochten gaan. Volgens de LSVb maken deze voorwaarden veel activiteiten van de introductieweken moeilijk of zelfs onmogelijk te organiseren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu