Inwoners uit aardbevingsgebieden Noord-Drenthe en Groningen kunnen vanaf vandaag weer terecht bij steunpunten schadeloket IMG

De veertien steunpunten van het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) openen vanaf vandaag weer de deuren, nadat ze maanden dicht waren geweest door corona. Groningers en Drenten die hulp willen bij hun schadeafhandeling of informatie zoeken, kunnen echter niet zo even naar binnen wandelen.

Schadeloket aardbevingsschade

Schadeloket aardbevingsschade ANP

Wie hulp wil, moet van tevoren bellen om een afspraak te maken (nummer: 0800-4444111). Dat maakte het schadeloket bekend. In alle gemeenten van de provincie Groningen is een steunpunt. Ook in de gemeente Aa en Hunze is een dergelijk punt, voor Drentse inwoners.

Dat staat in Annerveenschekanaal en opent vandaag voor het eerst de deuren. Datzelfde geldt voor de IMG-loketten in Oldambt (Nieuwolda en Winschoten) en het Westerkwartier (Ezinge). Afgelopen september begon het IMG, dat twee maanden daarvoor was begonnen, in Loppersum en Appingedam met de steunpunten.

Wat is het IMG?

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen is in het leven geroepen om schade die is veroorzaakt door aardbevingen (als gevolg van gaswinning) en bodemdaling af te handelen.

De loketten in Annerveenschekanaal, Nieuwolda, Winschoten en Ezinge zouden eigenlijk begin van dit jaar opengaan, maar de coronapandemie doorkruiste dat plan. De schadeloketten zijn in het leven geroepen om vragen over mijnbouwschade en schaderegelingen te beantwoorden. Ook zijn er altijd zogeheten zaakbegeleiders aanwezig die kunnen helpen met de afhandeling van een zaak.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu