Aanscherping coronamaatregelen gemeente Groningen houdt Stadjers niet binnen. 'Staande recepties' en vuilcontainers als tafel

Staan zonder statafels bij Zondag in het Noorderplantsoen in Groningen. Foto: DVHN

Stoelen, bankjes, zelfs een tafel om je kop koffie neer te zetten mag niet meer, zo waarschuwde de gemeente Groningen deze week in een brief aan de ondernemers. Vanwege corona. Dus hielden de Stadjers dit weekend op allerlei plekken in de stad staande receptie.

Het is ook allemaal best ingewikkeld. Als je de hele week hebt thuisgewerkt, móet je er in het weekend uit, zeggen deskundigen. Dat is goed tegen de burn-out. Bovendien moet je bewegen, want gezonde mensen worden minder ziek van corona.

Na vijf dagen achter je thuisbureau wil je ook eens mensen zien zonder dat er een beeldscherm tussen zit. Dat is dan weer goed voor de geestelijke gezondheid.

Pauzeren zonder stoelen en tafels

Maar ja, het regent. Wandelen door de regen is niet erg, als je maar even met een warme kop koffie of chocolademelk kunt pauzeren. Liefst droog. En dat is dan weer lastig, omdat de horecazaken dicht zijn en banken, stoelen en (sta-)tafels buiten niet zijn toegestaan.

Toch was op deze druilerige zondag best druk in het Noorderplantsoen in Groningen. Waar horecazaak Zondag keurig warme drankjes en iets lekkers serveerde vanuit een kraampje. Om de statafels was rood-wit-lint gespannen en een bordje gaf uitleg over de maatregel.

De gasten bleven er niet om weg. Ze schuilden staand onder de parasols met hun drankje in de hand of zittend op een grote kei. De muziekkoepel even verderop bood ook onderdak aan Stadjers die even droog wilde bijkletsen.

En in de Groninger binnenstad hebben de vuilcontainers na het verdwijnen van de tafels en stoeltjes een dankbare nieuwe functie gekregen.

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu