JOVD Groningen: Breek XL-teststraat Meerstad niet af, maak er studentenwoningen van

XL testlocatie aan de Driebondsweg in Groningen is nog nooit gebruikt. Foto: Marjorie Noë

De JOVD Groningen reageert met verbazing op het nieuws dat de in augustus gebouwde en eind september in gebruik genomen XL-teststraat in Meerstad wordt afgebroken. ‘Ondoordacht in tijden van acute woningnood.’

Het gebouw in Meerstad wordt vanaf zondag afgebroken, omdat zaterdag de laatste dag is van de Testen voor Toegang aanbesteding van de locatie, schrijft de JOVD. Voorzitter Tom Boer: ,,Zo indrukwekkend als het is om in twee maanden zo’n grote locatie te bouwen, zo ondoordacht is het om hem ten tijde van acute woningnood weer af te breken”.

‘Extreem raar’

Het ombouwen van de XL-teststraat tot tijdelijke woonruimte zou een oplossing kunnen zijn voor internationale studenten die geen kamer kunnen vinden in Groningen, denkt Boer.

,,Er moet creatief gekeken worden naar oplossingen voor deze groep studenten die nu in de problemen zit. Een paar jaar geleden werd er letterlijk een tentenkamp gebouwd. Met dat in achterhoofd is het natuurlijk extreem raar om dan tijdens een kamertekort noodruimte dicht bij de stad te gaan afbreken.”

Gemeente heeft probleem zelf gecreëerd

Aan het feit dat het huisvesten van studenten in de testlocatie eventuele vergunningsproblemen kan opleveren heeft Boer weinig boodschap. ,,De gemeente heeft met een jarenlange rem op het aantal vergunningen zelf een groot deel van het kamerprobleem gecreëerd. Het is nu aan hen om te zorgen dat er zoveel mogelijk noodoplossingen mogelijk gemaakt kunnen worden.”

Nieuws

Meest gelezen

menu