JOVD Groningen geschokt door uitspraak VVD-gedeputeerde Mirjam Wulfse over kerncentrale Eemshaven

De koeltoren van een kerncentrale. Foto: Pixabay

De JOVD Groningen is ,,ernstig geschokt” na de uitspraak van VVD-gedeputeerde Mirjam Wulfse over het niet willen plaatsen van een kerncentrale in de Eemshaven.

Volgens Wulfse is er in de Eemshaven alleen plek voor windmolens en waterstofcentrales. Tom Boer, voorzitter van de JOVD Groningen, is geschrokken van deze uitspraak. ,,Na een lange strijd is de landelijke politiek eindelijk bereid te kijken naar kernenergie. Het is ongelofelijk dat notabene een gedeputeerde van de VVD tegen deze plannen is.”

De jonge liberalen zijn groot voorstander van kernenergie: Groningen zou er de koppositie in de energietransitie mee kunnen krijgen, menen ze. Boer: ,,Als we in Groningen geen stabiele energiebron neerzetten zullen we in de toekomst altijd afhankelijk blijven van anderen”.

Stabiele stroombron

Waterstof en windenergie zijn ook belangrijk, zegt Boer. Maar nu al kernenergie de deur wijzen vindt hij onbegrijpelijk, want de Eemshaven is juist een zeer geschikte plek voor een kerncentrale. Het zou bedrijven en investeringen aantrekken wat goed zou zijn voor Groningen. ,,Veel Groningers en bedrijven zullen profiteren van de groei in werkgelegenheid en er in de toekomst baat bij hebben dat de provincie beschikt over een stabiele stroombron.”

De JOVD Groningen hoopt dat Wulfse haar plannen zal herzien en roept haar op in gesprek te gaan ,,met de generatie die straks van de nieuwe energiebronnen moet leven”.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu