Jaarwisseling kost 86 verkeersborden in Siddeburen en omgeving de kop, in totaal sneuvelen 118 verkeersborden in Midden-Groningen, maar gezellig was het wel

Rondom de jaarwisseling zijn in Siddeburen en Schildwolde 86 verkeersborden door het afsteken van zwaar vuurwerk vernield en raakten twee bushokjes en een verkeersdrempel als gevolg van vandalisme ernstig beschadigd. Toch oordeelt Midden-Groningen dat ‘er vooral sprake was van gezelligheid’.

Met illegaal, zwaar vuurwerk zijn de afgelopen jaarwisseling 86 verkeersborden in Siddeburen en directe omgeving opgeblazen. Het vuurwerk op deze foto is ter illustratie.

Met illegaal, zwaar vuurwerk zijn de afgelopen jaarwisseling 86 verkeersborden in Siddeburen en directe omgeving opgeblazen. Het vuurwerk op deze foto is ter illustratie. Foto: ANP

De vernielingen zijn, ondanks een vuurwerkverbod, gepleegd met zwaar, illegaal vuurwerk en bepalen voor een aanzienlijk deel de totale jaarwisselingsschade van 42.000 euro in Midden-Groningen. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Nieuws

menu