Jacht op gitaartalenten NightHunt in Groningen en Drenthe laat zich niet stoppen

Luuk Doddema in actie toen hij in 2018 de gitaartalentprijs NightHunt won. Foto: Stichting Bogdike

Draai de volumeknop maar los, zet de vingers op de snaren en hit the record. Nighthunt, de jacht op gitaartalenten in Groningen en Drenthe gaat gewoon door. „Mensen moeten juist nu muziek blijven maken”, zegt organisator Albert Boddema die de talentjacht voor de vierde keer organiseert met Stichting Bogdike.

Ja, het was even flink balen toen toen er steeds meer dingen werden afgelast, zegt Boddema. „Maar dan kun je twee dingen doen. Of het afgelasten of iets anders bedenken waardoor het wel door kan gaan.” Het eerst was voor Boddema geen optie: „Juist nu moeten mensen actief blijven, veel muziek maken en lol hebben.”

Ook prijs voor muziekdocent of -school

Daarom wordt de talentjacht voor gitaristen tot twintig jaar volledig online bevochten. „Muzikanten kunnen een video insturen waarop ze laten zien wat ze kunnen.” Dat mag een cover of eigen nummers zijn en de muzikant mag het ook met backing-track of band opnemen - mits duidelijk te zien is dat er anderhalf meter afstand wordt gehouden.

Via een stemsysteem op de website van NightHunt wordt de uiteindelijke winnaar gekozen. LEO Music & Audio in Stadskanaal, het bedrijf van Boddema, stelt de prijs beschikbaar: een akoestische Eastman gitaar voor zowel de winnaar als de muziekdocent of - school. „Maar als ze liever materiaal hebben waardoor ze beter online les kunnen geven, kunnen we daar ook naar kijken”, verzekert Boddema.

Spelen voor DiCaprio

Het live-optreden voor publiek moeten de gitaartalenten nu even missen, maar de organisatie is al druk bezig met het bedenken van een optreden waar de winnaar het publiek mag gaan vermaken.

Het volledig online gooien van de competitie biedt ook kansen. Oud-winnaar van de talentenjacht Luuk Doddema werd in 2018 gespot via een video en kwam op het podium van Carré in Amsterdam. Daar mocht hij live voor de wereldberoemde acteur Leonardo DiCaprio spelen. „Wij staan in het westen ook wel voor de bril”, weet Boddema. Doorbreken vanuit de huiskamer of garage, het kan gewoon.

‘Wil je winnen? Inspireer!’

De tip om dat te doen? „Tijdens de selectieprocedure kijken we altijd of iemand weet te inspireren. Dat is een belangrijk criterium”, zegt Boddema. „De één doet dat met een hele show, de ander juist heel intiem. Hoe de artiest dat doet, dat is aan hemzelf natuurlijk.”

Inschrijven kan door een video te uploaden op YouTube en de link te delen via nighthunt.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu