Je nest uit, de woonbeurs in

Vreemde vogels bij de opening van de woonbeurs Wonen&Co. FOTO MARCEL JURIAN DE JONG

Vreemde vogels bij de opening van de woonbeurs Wonen&Co. FOTO MARCEL JURIAN DE JONG

Twee hippe vogels - als vogels verklede dames van entertainmentbureau Stilt Walk Company - fladderen als eerste naar binnen.

15000 vierkante meter wonen

Het is 13 uur, directeur Dina Boonstra van NDC Mediagroep (organisator van het woonevenement) heeft de beurs net geopend en de honderd eerste bezoekers mogen gratis naar binnen.

Daar bevindt zich op een oppervlakte van 15.000 vierkante meter een immense verzameling winkeltjes waar de bezoekers niet alleen hun ogen de kost geven maar waar ze ook gemakkelijk een praatje kunnen maken. De verscheidenheid is enorm. Een kleine greep uit het aanbod: koekenpannen, bloemen, planten, tassen, meubelspuiterij, huisisolatie, wimpers kleuren, keukens, zonwering, Groningse worst, rollators, tuinmeubels, vloerkleden, interieurontwerp en aardbevingsschade specialisten - alles en iedereen is er.

 

De Shyra en de Anniek

Redacteuren van Wonen&Co (de zaterdagse woonbijlage van Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant ) Shyra Hueting en Anniek Boswijk, trekkers van het evenement, hebben dit jaar een primeur op de beurs: een bank naar eigen ontwerp: de Shyra en de Anniek . Ze lopen deze eerste beursdag tevreden rond en roemen de aankleding van Martiniplaza. ,,Het is heel anders dan vorig jaar. Trendy, fris, nieuw en vooral inspirerend’’, zegt Hueting.

Thema’s

Het echtpaar Hilbrands uit Assen verlaat de beurs met gemengde gevoelens. Ze missen het moderne design, ze roemen het brede aanbod.

De beurs kent negen pleinen, die elk een ander thema hebben zoals ‘vrouw’, ‘groen’ en ‘advies’. Het drukst is het op het culinaire plein met diverse versnaperingen.

De beurs is geopend tot en met zondag en trekt tienduizenden bezoekers. De entree is 11,50 euro en gratis voor kinderen tot 12 jaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu