Jeugdfonds Cultuur Groningen zoekt donateurs op Noorderzon

Het Jeugdfonds Cultuur Groningen stond zondag op Noorderzon om bekendheid te genereren voor de organisatie. Het fonds is zo in trek dat nieuwe donateurs hard nodig zijn.

Het fonds betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor bijvoorbeeld muziek- en dansles. Het fonds is zo populair in Groningen dat er ondanks een gulle gift van de lokale Rabobank en de steun van onder meer de gemeente en provincie, meer geld nodig is.

Zo maar om donaties vragen op Noorderzon mag niet, daarom worden er alleen flyers en foldertjes uitgedeeld. „We verwachten alleen dit jaar al driehonderd kinderen te helpen. En lesgeld is nu eenmaal heel erg duur”, zegt José van Schie. „Om meer kinderen te helpen, zijn meer donateurs nodig.”

Belangrijk

Volgens Vera Wind (16) uit Groningen is het fonds hartstikke belangrijk. „Mijn broertje en ik kunnen nu allebei naar de Noorderlingen, een vooropleiding van de theaterschool, terwijl die contributie hartstikke duur is.” Wind vindt het theater geweldig.

Ze kent niet veel andere jongeren die gebruik maken van het fonds, maar ze schaamt zich niet voor het feit dat ze een beetje hulp nodig heeft. „Ik heb niet de rijkste ouders van de wereld, maar ik heb wel een leuk en gelukkig leven. Als er een fonds is dat jongeren kan en wil helpen, dan is het toch hartstikke normaal dat we daar gebruik van maken?”

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Het fonds is een onderdeel van het landelijke Jeugdfonds Sport en Cultuur. In Groningen is er een Jeugdfonds Cultuur en een Jeugdfons Sport. De twee partijen werken achter de schermen samen, maar zijn nog steeds twee verschillende organisaties.

Nieuws

Meest gelezen

menu