Jeugdfonds Sport & Cultuur laat kinderen uit arme gezinnen in Groningen en Drenthe een club kiezen

Foto: Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur lanceert maandag de campagne ‘Kies een club’, zodat kinderen van ouders die de contributie of het lesgeld van een club niet kunnen betalen, toch lid kunnen worden van een club.

Het lijkt zo normaal om naar voetbal, streetdance of een andere club te gaan, schrijft het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

‘Toch is dat voor 272.000 kinderen niet vanzelfsprekend. Hun ouders hebben geen geld om het lidmaatschap of lesgeld van een club te betalen. Ook kinderen uit gezinnen met weinig geld moeten de kans krijgen een club te kiezen. Wij betalen voor deze kinderen de contributie of het lesgeld.’

Op de club hoor je erbij

Op sportvelden of in dans- of muziekscholen ontdekken kinderen wat ze leuk vinden, maken ze nieuwe vrienden en doen ze ook nog eens waardevolle vaardigheden op waar ze hun leven lang wat aan hebben, stelt het jeugdfonds.

‘Dat is belangrijk voor de mentale, fysieke en sociale ontwikkeling. Kinderen leren omgaan met winst en verlies, vergeten hun zorgen, en hun zelfvertrouwen wordt groter. Op de club hoor je erbij, ongeacht de thuissituatie. Het is belangrijk dat in ieder geval de financiële hobbels om lid te worden van een club weggenomen worden.’

Er is hulp

Doel van de campagne ‘Kies een club’ is ouders laten weten dat er hulp is. Ze kunnen contact opnemen via 088 – 8 800 888 of kieseenclub.nl.

Nieuws

Meest gelezen

menu