Johnny B. krijgt waarschuwing van rechter

FOTO ARCHIEF DVHN

Johnny B. (28) heeft zich in april vorig jaar schuldig gemaakt aan bedreiging van zijn ex-vriendin. De politierechter veroordeelde B. maandagochend tot drie weken voorwaardelijke celstraf. Dat was ook de eis van de officier van justitie.

B. erkent dat hij bedreigende woorden heeft geroepen, maar zegt zelf ook te zijn bedreigd door een kennis van zijn ex. B. werd door die man, mogelijk met en mes, achterna gezeten en probeerde, hollend door een weiland, aan zijn achtervolger te ontkomen door in een kanaal te springen. Kort daarvoor had hij zelf de politie gebeld. Agenten waren al onderweg omdat ook de ex de politie had gebeld.

De relatieproblemen gingen gepaard me diverse aangiftes. De officier van justitie memoreerde aan een lied van U2, With Or Without You. Volgens de aanklager kunnen ze niet met en niet zonder elkaar.’ De advocaat B. had een ander lied in gedachten, zei hij: Hurricane van Bob Dylan waarin een onschuldige op twijfelachtige gronden wordt veroordeeld. Johnny B. liet weten dat de zaken zich ten goede hebben gekeerd. Er is een nieuwe relatie.

B. kwam in 2008 landelijk in de publiciteit als verdachte van een serie brandstichtingen in Noord-Groningen.

Nieuws

Meest gelezen

menu