Johnny en Rijk in Las Vegas | Het beeld van Groningen

Johnny Kraaijkamp (links) en Rijk de Gooyer laten hun show ’68 in première gaan in de vernieuwde uitgaansgelegenheid.

Johnny Kraaijkamp (links) en Rijk de Gooyer laten hun show ’68 in première gaan in de vernieuwde uitgaansgelegenheid. Foto: Persfotobureau D. van der Veen/Collectie Groninger Archieven

Persfotobureau D. van der Veen fotografeerde in de jaren zestig en zeventig kleine en grote gebeurtenissen in de stad en provincie Groningen. In deze rubriek staat wekelijks een beeld uit de collectie van ruim 500.000 negatieven centraal. Vandaag: feestelijke opening.

Een feestelijke opening heeft nieuwswaarde als deze wordt verricht door bekende Nederlanders. Daarom nodigt de uitbater van bowlingcentrum Las Vegas aan de Carolieweg in Groningen komisch duo Johnny Kraaijkamp en Rijk de Gooyer uit. Hun show ’68 gaat in première in de vernieuwde uitgaansgelegenheid.

Het duo heeft de ruimte om al zijn kunsten te tonen. Las Vegas is met drie bowlingbanen en enkele bars uitgebreid doordat ze het voormalige eethuisje Van Velzen bij het centrum hebben getrokken.

Het wordt een dolle avond met de Amsterdamse artiesten. Ze vertonen goochelkunsten en voeren een heuse stierenvechtersscène op. Kraaijkamp gunt zijn collega ook rust, want hij doet als een soort Nikkelen Nelis een solo-act. Pianist Tonny Bakkenes vangt de snelle wisselingen van het duo moeiteloos op.

Met hun tophit De Bostella sturen ze het publiek de straat weer op. De stemming is uitgelaten en het optreden van de heren betekent de gedroomde opening voor het bowlingcentrum. Voor Johnny en Rijk was het ook onvergetelijk: zij traden op in Las Vegas. Welk Nederlands artiestenduo kan dat nou zeggen?

Deze rubriek is een samenwerking met de Groninger Archieven. Meedoen met Het beeld van Groningen? Kijk op www.groningerarchieven.nl. Reageren? beeldvangroningen@groningerarchieven.nl