Jonge onderzoekers maken kans op Titus Stipendium: 15.000 euro voor onderzoek naar erfgoed Stichting Oude Groninger Kerken

De leeuw van het ‘torentje van Spiek’. Foto: Stichting Oude Groninger Kerken.

Op initiatief van een oud-student kunstgeschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen wordt dit voorjaar een begin gemaakt met het Titus Stipendium. Pas gestudeerde masterstudenten worden opgeroepen hiervoor een onderzoeksproject aan te dragen dat de kennis over het cultureel erfgoed van Stichting Oude Groninger Kerken vergroot.

Het belangrijkste doel van het Titus Stipendium is het ondersteunen van onderzoek naar het erfgoed van Stichting Oude Groninger Kerken, waarbij de voorkeur uitgaat naar roerend erfgoed zoals meubilair en kerkzilver. Daarnaast is het stipendium bedoeld om jonge onderzoekers (tot 30 jaar) de mogelijkheid te geven hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen.

Stipendium bedraagt 15.000 euro

Het stipendium bedraagt 15.000 euro voor de duur van het onderzoek (zes maanden) en de voorbereiding van de publicatie (één maand). De resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd in het tijdschrift Groninger Kerken . Ook andere vormen van bekendmaking, zoals een lezing of een blogpost, behoren tot de mogelijkheden.

Het Titus Stipendium wordt over een periode van tien jaar elke twee jaar toegekend.

Adviescommissie beoordeelt inzendingen

Stichting Oude Groninger Kerken werkt voor het Titus Stipendium nauw samen met de Rijksuniversiteit Groningen. Een adviescommissie bestaande uit directeur Patty Wageman van Stichting Oude Groninger Kerken, Tino Mager van de Rijksuniversiteit Groningen en Titus M. Eliëns, voormalig hoofd collecties van Kunstmuseum Den Haag, beoordeelt de inzendingen.

Nieuws

menu