Jonge overvallers steken meisje uit Stadskanaal in haar rug, update: drie van de vijf verdachten vrijgelaten

De politie doet in de Berkenstraat in Stadskanaal onderzoek naar een steekpartij. Foto: De Vries Media

Aan de Berkenstraat in Stadskanaal raakte donderdagavond een meisje van 19 jaar gewond toen overvallers haar voor een woning in haar rug staken. De politie heeft vijf minderjarige verdachten aangehouden. Inmiddels zijn drie personen weer vrijgelaten.

Twee overvallers staken de jonge vrouw in haar rug. Ze probeerden haar mobieltje te stelen, melden omstanders. De politie onderzoekt of het inderdaad ging om een beroving. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

De politie rekende vijf jonge verdachten in. Het gaat om twee vrouwen van 19 jaar uit Stadskanaal en om drie jongens van 14, 14 en 17 jaar uit Stadskanaal, Groningen en Hoogezand. De politie nam meerdere messen in beslag. Vrijdag werden de verdachten verhoord. Drie personen, de vrouwen van 19 jaar en de man van 17, zijn vrijgelaten. Het onderzoek is nog niet afgerond.

Burgernet ingezet

De straat was deels afgesloten in verband met het politieonderzoek. Er ging een burgernet-melding uit waarin werd gevraagd uit te kijken naar twee jongens tussen de 14 en 17 jaar. Even later werden door de politie twee verdachten aangehouden.

Nieuws

menu