Jongens uit Paddepoel met kapmes plaatsen serie rapnummers op Youtube (bekijk hier de beelden)

Beeld: Still uit een Youtube-video.

De minderjarige jongens uit Paddepoel, die met een kapmes te zien zijn in de teaser van ‘Danny op Straat’, plaatsen vaker video's. Ze hebben een serie rapnummers opgenomen. De jongens rappen bijvoorbeeld over de oud en nieuw-rellen in in de Groningse wijk Paddepoel.

In ‘Waarom’ zag je hetzelfde groepje als dat bij Danny op de NPO te zien is. De jongens maakten schietgebaren in de camera en zwaaiden weer met een mes. Deze video is inmiddels van Youtube verwijderd.

Net als in de teaser van ‘Danny op Straat’ verbergen de meeste jongens hun gezicht. Dat houden ze verborgen achter zakdoeken en bivakmutsen. Volgens buurtgenoten lopen ze zo over straat in de avonduren.

Ook in de andere nummers komen de kinderen met teksten die niet bepaald gebruikelijk zijn voor jongens die net van de basisschool afkomen. In het nummer 'Barz' is te zien dat ze wheelies maken, op een scooter met een geblurd kenteken.

Paddepoel tegen Vinkhuizen

In de video van Danny op Straat hoor je jongens rappen over de vijanden: 'Vier Drie'. Dat slaat op de postcode (9743) van Vinkhuizen. Dat doet vermoeden alsof er een strijd gaande is tussen de twee wijken. De politie onderzoekt de beelden van Danny en wil weten wie de mesdrager is.

Nieuws

Meest gelezen

menu