Jools Holland komt met muzikale liefdesbrief aan de stad Groningen: 'Love Letter to Groningen'. Bekijk en beluister hier een voorproefje

Presentator Jools Holland tijdens de uitreikingen van de European Border Breakers Award 2013 in de Groningse Oosterpoort. Foto: ANP

De Britse muzikant, zanger en televisiepresentator Jools Holland komt met een muzikale ode aan de stad Groningen. Het nummer heet ‘Love Letter to Groningen’ en is een samenwerking met concertpianist Lang Lang.

Het nummer is nog niet officieel uitgebracht en verschijnt straks op het album ‘Pianola. Piano & Friends’ van Jools Holland. Maar op Spotify is de liefdesbrief al te beluisteren en op YouTube plaatst Holland (bekend van het BBC-programma ‘Later with Jools Holland’- een van de meest invloedrijke muziekprogramma’s ter wereld) alvast een teaser met uitleg.

Zo vertelt de Brit dat het nummer Love Letter to Groningen heet omdat hij hier eens per jaar kwam vanwege de EBBA-awards. Dat waren de Europese prijzen voor muzikaal talent dat op punt van internationaal doorbreken stond.

Deze awards werden tot en met 2018 uitgereikt tijdens Eurosonic Noorderslag. Jools Holland was altijd de presentator van de gala-avond in de Oosterpoort. Daar heeft Holland blijkbaar zulke goede herinneringen aan dat hij samen met Lang de ode heeft gemaakt.

Nieuws

Meest gelezen

menu