Julia en Wouter storten zich in Temptation Island. Wie zijn deze Groningers? 'Met haar ga je toch niet op date?'

Wouter en Julia. Foto: Tom Cornelissen

Wie zijn de Groningers Wouter (30) en Julia (24)? De twee doen dit seizoen mee aan het geruchtmakende Temptation Island. Donderdag was de eerste aflevering te zien. Wij keken alvast. „Ik vertrouw je volledig”, verzekert Julia haar vriend. Later is ze toch even onzeker als ze beelden ziet van Wouter met de schaars geklede Chelsy.

Nieuw dit seizoen: de singles hebben dit jaar de macht in handen. Tijdens de pikante vakantie daten zij met de van elkaar gescheiden partners. ,,Wanneer de singles het idee hebben dat de “koppels” zich niet volledig openstellen of het proces niet aangaan om een klik op te bouwen, kunnen zij het koppel naar huis sturen”, vertellen presentatoren Monica Geuze en Viktor Brand.

Bindingsangst

De Groningse sportschoolhouder Wouter (30) vertelt slechte ervaringen te hebben gehad met zijn exen. Wat is er dan gebeurd, wil Viktor weten. ,,Huis leeg, rekening leeg, zwanger van een ander. Daardoor grijp je een uitdaging niet meer zo snel met beide handen aan”.

Julia vertelt dat Wouter onzeker is geworden door zijn nare ervaringen: ,,Wouter heeft last van bindingsangst en ik heb het gevoel dat ik meer geef in de relatie”, vertelt ze in de limousine die ze naar de villa brengt.

„Toen we elkaar leerden kennen keek Wouter echt een beetje de kat uit de boom”. De twee willen graag een huis kopen nadat ze deze ‘ultieme relatiebeproeving’ hebben overleefd. ,,D’r op of d’r onder”, zegt Wouter. ,,Kijk ik ben dertig, het wordt een keer tijd om raak te prikken en samen te wonen.”

Julia stort zich in het avontuur omdat ze Wouter wil bewijzen dat zij wel te vertrouwen is en anders is dan de exen van Wouter. Laat ze zich nooit in de verleiding brengen? ,,Een knappe, spontane jongen” kan een gevaar zijn voor Wouter, geeft ze toe. Wouter heeft er alle begrip voor.

,,Zijn jullie meant to be?”

De singles stellen zichzelf voor. De vrouw schaars gekleed met veel make-up, de mannen breedgeschouderd inclusief wasbordje.

Het doet Julia kennelijk niets: „ Als ik het zo zie, maak ik mij eigenlijk geen zorgen.”

Tót de blonde Chelsy zichzelf voorstelt en handig refereert aan de naam van de voetbalclub: „Aan mijn naam ligt het niet, want ik ga sowieso scoren.”.

Julia kijkt meteen naar haar vriend: ,,Is zij je type?” Wouter schudt zijn hoofd: ,,Neeuh”. ,,Daar ga je écht niet mee op date”, mompelt Julia.

Afscheid

Julia begint te huilen bij het afscheid. Wouter stelt haar gerust met een omhelzing. ,,Ik hoop echt dat je je bindingsangst los kan laten en wij samen een mooie toekomst tegemoet gaan”, snikt Julia. ,,Ik waardeer het echt dat je dit met én voor mij doet”, reageert Wouter.

Na het afscheid voelt Wouter zich heel snel op zijn gemak tussen de vrijgezelle vrouwen. De Vlaamse Chelsy (27) , de vrouw met wie hij zeker niet op date zou gaan, blijkt degene met wie het klikt. Wouter vindt haar in vergelijking met de andere vrijgezellen ‘lekker zichzelf’. Wouter vergelijkt haar meteen met Julia. Over het uiterlijk van de Vlaamse: ,,Zij is gewoon Porno.”

De twee belanden samen in een jacuzzi. Chelsy: „Hij heeft niet één keer over zijn vriendin gepraat. Ik ben haar naam zelfs vergeten.” In het shot hierna is Wouter op zijn kamer te zien met Chelsy. Julia kruipt ondertussen in haar eentje in bed.

De beelden laten Julia niet onberoerd. Ze roept de andere meiden bij zich. Op een tablet zien ze foto’s waarop Chelsy Wouters been vastpakt en de twee knuffelen. ,,Ik zou na twee uur niet meteen iemand een knuffel geven”, oordeelt Julia. „Ik had diegene weggeduwd. Ik vind dit niet fijn.”

Groepsdate

Op de eerste dag moeten alle koppels twee vrijgezellen kiezen met wie zij op date gaan. Wouter speelt het bewust op ‘safe’ en kiest niet voor Chelsy, maar voor Presley en Noëlle. „Ik wil elke meid een kans geven.”

Julia kiest voor Jake. „Superlief, spontaan en grappig”, vindt ze.

Dat de singles de macht in handen hebben blijkt aan het einde. Het zwembad licht op: een teken dat een van de deelnemers zich niet ‘openstelt’. Als ze zich niet aanpassen, ligt het koppel er uit.

Temptation Island elke donderdag is te zien op Videoland.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu