Julianaplein Groningen vijf maanden op de schop in 2024. Dit kunnen we verwachten

Ringwegbouwer Combinatie Herepoort werkt sinds de zomer van vorig jaar aan het nieuwe Julianaplein in Groningen. De voortgang van het nieuwe Julianaplein is goed te zien op deze fotovan 20 april 2023. Links het Noord-Willemskanaal met de noodbrug richting Drachten, rechts de Rivierenbuurt en een stukje van zwembad De Papiermolen. De toekomstige verbindingslussen tussen A7 en A28 krijgen vorm. Het verkeersplein gaat volgens de huidige planning in september 2024 open.

Ringwegbouwer Combinatie Herepoort werkt sinds de zomer van vorig jaar aan het nieuwe Julianaplein in Groningen. De voortgang van het nieuwe Julianaplein is goed te zien op deze fotovan 20 april 2023. Links het Noord-Willemskanaal met de noodbrug richting Drachten, rechts de Rivierenbuurt en een stukje van zwembad De Papiermolen. De toekomstige verbindingslussen tussen A7 en A28 krijgen vorm. Het verkeersplein gaat volgens de huidige planning in september 2024 open. Foto: Rijkswaterstaat

Voor de opening van het nieuwe Julianaplein in Groningen krijgen automobilisten vijf maanden lang te maken met wegafsluitingen. Dat is twee keer zo lang als Operatie Julianaplein van vorig jaar. Het bedrijfsleven in de stad houdt z’n hart vast.

De afsluiting duurt 24 weken. Dat is twee keer zo lang als Operatie Julianaplein vorig jaar. Het plein gaat in 2024 een maand dicht aan de kant van Drachten (25 maart- 26 april) en vier maanden aan de kant van Hoogezand (6 mei - 30 augustus).

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's