Jumbo aan De Beren in Groningen krijgt eerste donut-automatiek ter wereld

Op twee plekken in de stad Groningen zijn bij de Jumbo vanaf woensdag producten van Dunkin' Donuts te koop. Foto: Pixabay

De Amerikaanse donut- en koffie-gigant Dunkin' Donuts komt met twee bijzondere vestigingen naar Groningen. Op 4 september wordt naar eigen zeggen in de Jumbo aan de Beren in de Korrewegwegwijk de eerste donut-automatiek ter wereld geopend.

Dat meldt stadsblog Sikkom.nl vrijdagochtend.

Dunkin' Donuts maakte deze week een landelijke samenwerking met supermarktketen Jumbo bekend. Voor de stad Groningen betekent dat niet alleen de komst van de donutautomatiek.

Pop-up store in Jumbo Euroborg

In de Jumbo foodmarket in de Euroborg wordt woensdag ook een donut pop-up store geopend. Deze vestiging blijft in ieder geval tot het einde van het jaar geopend. Beide zaken gaan woensdag 4 september om 8:00 uur van start.

Het bedrijf wil klandizie voor zich winnen door mensen met de zogeheten Dunkin’-app een gratis drankje en kortingsbonnen aan te bieden. De eerste tien mensen die in de Euroborg een donut bestellen, verzekeren zich van een jaar lang gratis donuts.

Ondernemer blij met toevoeging internationaal merk

Anrico Maat van de Maripaan Groep - die meerdere Jumbo-vestigingen in en rond Groningen exploiteert -  is blij met de uitbreiding. : ,,We zijn er trots op dat we dit internationale merk mogen toevoegen aan ons assortiment van de grootste supermarkt in Groningen."

Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf gaat ook Friesland in. Drachten kan de komst van een pop-up store van Dunkin’ Donuts tegemoet zien.

Nieuws

menu