Jurist en filosoof Oskar Gstrein van Rijksuniversiteit Groningen heeft twijfels over coronapas en vaccinatiepaspoort. 'Dit is geen medische maar een politieke discussie'

Sinds de zomer bepalen bewijzen van een vaccinatie of negatieve test dat we kunnen reizen naar het buitenland. Vanaf vandaag (zaterdag) is ook een certificaat nodig om kroeg, bioscoop of theater binnen te komen. Jurist en filosoof Oskar Gstrein van de Rijksuniversiteit Groningen heeft ernstige twijfels over nut en noodzaak van zo’n coronapas.

FOTO

FOTO ANP

Wat doet de coronapas, of zijn internationale evenknie het vaccinatiepaspoort, eigenlijk? Het verschaft ons toegang tot cafés, restaurants, bioscopen en theaters als we gevaccineerd zijn tegen het coronavirus of recent negatief getest hebben op dat virus. Het geeft ons de mogelijkheid om te reizen naar het buitenland en daar een museum te bezoeken of te overnachten in een hotel. Wellicht kunnen we binnen afzienbare tijd zelfs weer zonder al teveel gedoe op een intercontinentale vlucht stappen.

Nieuws

Meest gelezen

menu